Delhaize en Torfs steunen slimme stadsdistributie in Antwerpen

In Antwerpen start na de zomer CULT, een nieuw initiatief om pakjes te bundelen en ze vervolgens met cargofietsen en elektrische bestelbusjes bij de consument af te leveren. Zeven vooraanstaande bedrijven, waaronder Delhaize, Proximus en Schoenen Torfs verlenen alvast hun medewerking aan het project.

 

Vaste rondes

CULT staat voor ‘Collaborative Urban Logistics & Transport’ en is een initiatief van Tri-vizor, een disruptieve innovator in de logistiek. Vooral in de steden neemt de verkeersoverlast en vervuiling toe, door de steeds groter wordende stroom aan pakjes. CULT wil de goederenstroom van zoveel mogelijk bedrijven aan de rand van de stad samenvoegen en de pakjes op een efficiëntere en milieuvriendelijkere manier tot bij de consument of in de winkel brengen.

 

Concreet wil CULT werken met vaste bezorgrondes op vaste tijdstippen, en met leveringen via cargofietsen en elektrische bestelwagens. Bovendien moeten koeriers in verantwoorde omstandigheden kunnen werken. Zeven vooraanstaande bedrijven steunen het initiatief: Danone, Delhaize, Jacobs Douwe Egberts, Pro-Duo, Proximus, Telenet en Schoenen Torfs.

 

“Dat je in de plaats van twee pakjes in vijf straten, vijf pakjes in één straat kan leveren, kan een enorme positieve impact hebben op de leefbaarheid van de stad, haar inwoners en bedrijven en vooral ook op de planeet”, zegt Alex Van Breedam, CEO van Tri-Vizor. “Dit kunnen we alleen door zoveel mogelijk volume samen te brengen in een onafhankelijk en open samenwerkingsverband.”

 

CULT zal na de zomervakantie de eerste leveringen doen in Antwerpen. Het project kan rekenen op inhoudelijke en financiële ondersteuning van de stad. Van Breedam hoopt het stadsdistributiemodel nadien ook te kunnen uitrollen in andere steden.

 

Source: www.retaildetail.eu

Share