Nederlandse koffieketens bundelen krachten voor expansie

Drie Nederlandse koffieketens gaan samen verder: koffie- en lunchformule Doppio Espresso neemt Chocolate Company Café en Barista Café over, met het oog op internationale expansie. Chocolate Company heeft ook een Belgische vestiging.

 

Nieuwe franchisegroep

De Nederlandse koffieketen Doppio Espresso, goed voor 25 franchisevestigingen, slaat een consolidatieslag: het bedrijf neemt Chocolate Company en Barista Café over. Chocolate Company telt in Nederland 18 vestigingen en eentje in Leuven, Barista Café heeft 23 vestigingen. 

Samen gaan de franchiseformules verder onder de nieuwe holding Caféco. De ketens behouden elk hun eigenheid, maar het is de bedoeling om achter de schermen te gaan samenwerken. Als merkenhuis voor franchiseformules moet Caféco vooral ook verdere expansie mogelijk maken: het is de bedoeling dat meer overnames volgen, in binnen- en buitenland.

 

Kleine koffieketens gezocht

Caféco zoekt vooral naar kleine ketens, met minstens vijftien koffie- of lunchgelegenheden. De groep wil op die manier nog verdubbelen, vertelt Doppio Espresso-oprichter en Caféco-hoofdaandeelhouder Peter van Eijl aan het FD. Er lopen momenteel al overnamegesprekken en de kersverse franchisegroep kijkt “met één oog” naar Duitsland.

Het nieuwe gezamenlijke hoofdkantoor is in Joure te vinden, waar medewerkers van de drie formules zullen samenkomen. Er zouden geen gedwongen ontslagen vallen. Alexander de Ronde Bresser, topman van Chocolate Company, maakt mee de overstap en wordt zowel aandeelhouder als directielid bij Caféco. De eigenaars van Barista Café verkopen hun aandelen volledig.

Source: www.retaildetail.eu

Share