Lunch Garden loopt warm voor heropening: met de klassiekers, maar ook met groter veggie-aanbod

Na een maandenlange verplichte coronasluiting maakt restaurantketen Lunch Garden zich op voor de grote heropening op woensdag 9 juni. Klanten mogen zich verwachten aan een ongewijzigde prijzenkaart en de grote klassiekers, maar ook wat vernieuwing. Met een jonger doelpubliek voor ogen werd onder meer werk gemaakt van een ruimer aanbod voor vegetariërs.

 

Tweederde van omzet verdampt

Dat vertelt CEO Ann Biebuyck in een interview met Het Laatste Nieuws. Lunch Garden zag in 2020 zowat tweederde van zijn omzet verdampen. Een pijnlijke zaak, want de vaste kosten bleven doorlopen. Zo betaalt de selfserviceketen jaarlijks zowat tien miljoen euro huur voor haar 75 vestigingen.

 

Geen enkele van die vestigingen sluit de deuren, overigens. Biebuyck voert aan dat 2020 pre-corona goed was gestart na een goed 2019. “Er is dus geen reden te bedenken waarom wij niet opnieuw naar diezelfde gezonde situatie zouden kunnen toegroeien”, zegt ze. Al tempert ze meteen de verwachtingen: voor 2021 noemt ze een omzet die op 70% van het normale niveau landt al “fantastisch”.

 

Dat alles wil niet zeggen dat Lunch Garden zonder kleerscheuren uit de coronapandemie is geraakt: vooral het personeel werd flink getroffen. Aanvankelijk stonden 138 banen op de tocht, al werd het aantal naakte ontslagen uiteindelijk via brugpensioen en vrijwillige vertrekkers beperkt tot “maar” 25. Enkele schuchtere pogingen om met afhaalmaaltijden de grootste nood te lenigen, werden snel weer afgeblazen. “Uiteindelijk moeten wij het hebben van de grote volumes”, stelt Biebuyck.

 

Vol-au-vent en mosselen, maar niet à volonté

Nu is het dus weer tijd om vooruit te kijken. Trouwe fans van Lunch Garden – Biebuyck pronkt met 1 miljoen Belgen die een klantenkaart hebben bij de keten – zullen zich weer mogen opwarmen aan de klassiekers, zoals de vol-au-vent en mosselen. Die laatste zijn er bij de start wel niet in de populaire à volonté-formule. “We willen ons personeel eerst de kans geven om hun routine te vinden”, zegt Biebuyck. “A volonté is toch altijd wat arbeidsintensiever.” Er zal wel een mosselkarretje door de restaurants rijden om klanten een tweede portie aan te bieden.

 

Opvallend: de prijzen blijven ongewijzigd in vergelijking met de pre-coronadagen. Het blijft “onze betrachting om een gemiddeld gezin met twee kinderen voor hooguit 50 euro rijkelijk en lekker te laten eten”, aldus Biebuyck.

 

Groentelasagne en Quorn

Toch komen er ook nieuwigheden: vanaf woensdag start Lunch Garden al meteen met een ontbijtbox. Klanten krijgen voor 5 euro een meeneempakket met yoghurt, fruitsap, koffie, potjes boter, confituur en smeerkaas, een broodje en een koffiekoek.

 

Er wordt ook gesleuteld aan de menukaart: de klassiekers blijven, maar Lunch Garden speelt in op het jongere publiek dat stilaan zijn weg vindt naar de restaurants. Zo moet het veggie-aanbod flink toenemen. Nu zijn dat hoogstens een tweetal keuzes, maar Biebuyck denkt aan groentelasagnes en tabouleh met vergeten groenten. Later dit jaar komt er ook Quorn op het menu. “We mogen niet blind blijven voor nieuwe smaken en trends”, klinkt het.

Source: www.retaildetail.eu

Share