Albert Heijn laat merkfabrikanten online adverteren

Albert Heijn toont als eerste supermarktketen gesponsorde zoekresultaten online en in de app. Merkfabrikanten kunnen advertentieruimte kopen voor hun producten, vergelijkbaar met Google AdWords.

 

AH sponsored products

Supermarktketen Albert Heijn breidt haar afdeling Media Services uit met online advertentiemogelijkheden. Leveranciers kunnen voortaan betalen om hun producten duidelijker in beeld te brengen in de zoekresultaten van de consument. Best te vergelijken met Google AdWords, kiest de merkfabrikant zelf bij welke zoekwoorden hij wil opduiken en hoeveel hij daarvoor per klik wil betalen. 

Achter de schermen zal dan wellicht een automatisch biedingsproces in gang worden gezet, zodat bij elke zoekopdracht steeds de meest betalende advertenties verschijnen. Vakblad Emerce schat dat per pagina minimum twee reclameposities te koop zijn. Consumenten treffen de reclames gewoon tussen de andere zoekresultaten aan, maar door de aanduiding ‘sponsored product’ zijn ze wel herkenbaar.

 

Naar voorbeeld van Bol.com

Albert Heijn zou de eerste Nederlandse supermarktketen die in zijn mobiele app met zoekadvertenties aan de slag gaat. Online retailmedia en digitale advertenties maken nochtans snel opgang. Bij zusterbedrijf Bol.com betaalt volgens Emerce een kwart van de verkooppartners voor advertenties om beter vindbaar te zijn op het platform. Franse supermarktgroep Carrefour lanceerde recent nog een eigen dataplatform Links om partners gerichter te laten adverteren, zowel online als in de fysieke winkels.

“Online boodschappen doen is razend populair. Er zijn al meer dan 3 miljoen online AH-shoppers”, introduceert Gadiza Saaidi, Digital Strategic Media Consultant bij Albert Heijn, de nieuwe dienst op LinkedIn. Met sponsored products kunnen merkfabrikanten die klanten beter bereiken en meer zichtbaarheid krijgen voor hun product, luidt het. De eerste lanceringspartners die de spits afbijten, zijn Heineken, FrieslandCampina, Perfetti Van Melle, Mondelēz en Unilever.
 

Source: www.retaildetail.eu

Share