“Amazon werkt aan high tech kleedkamers in nieuwe warenhuizen”

Als we de geruchten mogen geloven, wil Amazon zijn nieuwe mini-warenhuizen in de Verenigde Staten uitrusten met hoogtechnologische paskamers. Klanten zouden op termijn zelfs bediend worden door robots.

 

Revolutie?

Ongeveer een maand geleden meldde The Wall Street Journal dat de e-commercereus concrete plannnen had voor een aantal kleinere warenhuizen. De eerste twee winkels zouden in Ohio en Calfornië komen. Dezelfde krant schrijft nu dat de detailhandelaar werkt aan de ontwikkeling van geavanceerde paskamers die – in ware Amazon-stijl – de manier waarop we kleding kopen kan transformeren.

 

In het warenhuis kunnen shoppers met hun smartphone de QR-code scannen van de producten die ze willen passen. Een medewerker zal ze vervolgens verzamelen en voor de klant klaarleggen in de paskamer. Via een touchscreen kunnen klanten bijkomende items aanvragen. Het systeem zal zelf ook suggesties doen op basis van de reeds gekozen kledingstukken. Amazon wil het proces uiteindelijk helemaal automatiseren, waarbij robots de gevraagde kledingstukken naar de kleedkamers brengen en bij de klant afleveren.

 

Herkenbaar

Volgens de laatste berichten zullen de warenhuizen sterk de nadruk leggen op de huismerkartikelen van de e-tailer. Daarnaast zou er plaats zijn voor een mix van kledingmerken die nu reeds aanwezig zijn op de Amazon-website. Hoewel dit alles nog nergens officieel bevestigd is, past de opzet helemaal in de modus operandi van het Amerikaanse bedrijf, merkt Charged Retail terecht op.

 

Disruptief model

De inspanningen van Amazon komen in een periode dat de traditionele warenhuizen sterk in verval zijn. De Amerikaanse reuzen JC Penny en Sears zijn, samen met Britse grootheden als Debenhams en House of Fraser, de voorbije jaren allemaal failliet gegaan of hebben hun winkelbestand sterk ingekrompen.

 

De overgebleven warenhuizen, zoals John Lewis in het Verenigd Koninkrijk, zijn nu druk bezig met het moderniseren van hun activiteiten, nadat ze jaren hebben getreuzeld met het invoeren van digitale technologie. Het maakt dat de sector rijp is voor disruptie.

 

Source: www.retaildetail.eu

Share