“Antoine de Saint-Affrique wordt nieuwe baas Danone”

Source: www.retaildetail.eu

Bij zijn zoektocht naar een nieuwe CEO zou zuivelgigant Danone bij Antoine de Saint-Affrique, momenteel nog topman van Barry Callebaut, zijn uitgekomen.

 

Ervaring

Volgens Le Figaro komt de raad van bestuur van Danone vanmiddag bijeen onder voorzitterschap van Gilles Schnepp, met als belangrijkste agendapunt de benoeming van de Saint-Affrique tot nieuwe CEO van zuivel- en watergigant. De topman van Barry Callebaut kondigde op 22 april aan dat hij eind augustus zou opstappen bij de Zwitserse chocolademaker, waarna her en der speculaties ontstonden dat hij de topkandidaat zou zijn om het roer over te nemen bij Danone.

 

De Saint-Affrique moet bij de yoghurtmaker de in maart ontslagen Emmanuel Faber vervangen. Die laatste werd bedankt voor bewezen diensten onder druk van enkele activistische aandeelhouders die het beleid van de ex-CEO sterk op de korrel namen. Vooral het feit dat de financiële prestaties van het bedrijf ver achterbleven bij die van rivalen als Nestlé en Unilever, werd hem zwaar aangerekend.

 

De 57-jarige de Saint-Affrique, sinds oktober 2015 CEO van Barry Callebaut, heeft een ruime ervaring in de voedingsector. Hij was gedurende meer dan 20 jaar actief bij Unilever in verschillende leidinggevende functies. Overigens is Danone geen onbekend terrein voor hem: in de jaren 90 was hij reeds enkele jaren aan de slag bij de Franse groep.

Share