Apollo ziet af van solobod op Morrisons

De kans dat het tot een echte biedoorlog komt op Morrisons is een heel stuk kleiner geworden, nadat een van de geïnteresseerde partijen verklaarde niet op eigen houtje te zullen bieden.

 

Gesprekken met Fortress

Volgens Reuters voert de Amerikaanse groep Apollo Global Management onderhandelingen om zich aan te sluiten bij het consortium onder leiding van Fortress, dat begin deze maand een akkoord bereikte over de overname van Morrisons voor 6,3 miljard pond (7,4 miljard euro). Het betekent dus dat Apollo, dat onder meer belangen heeft in Watches of Switzerland en Endemol Shine, geen eigen bod op de Britse supermarktketen zal uitbrengen. Eerder deze maand zei Apollo dat het zijn eigen bod aan het evalueren was.

 

Het bod van Fortress was het tweede op korte tijd op Morrisons. In juni deed Clayton Dubilier & Rice (CD&R) als eerste een poging om de Britse retailer in te lijven, maar het bod van 5,5 miljard pond (6,4 miljard euro) werd resoluut van de hand gewezen.

 

Of de strijd om Morrisons nu volledig beslecht is, valt af te wachten. Analisten hebben al gespeculeerd dat Amazon, dat een samenwerkingsovereenkomst heeft met de supermarktketen, zich alsnog in het gevecht zou kunnen mengen.

 

Morrisons is de vierde grootste supermarktgroep van Groot-Brittannië, na Tesco, Sainsbury’s en Asda. Fortress heeft al laten verstaan dat het huidige managementteam zal aanblijven, als het tot een overname komt. Ook aan de strategie zal niet geraakt worden.

 

Source: www.retaildetail.eu

Share