Asda levert boodschappen in afgesloten boxen

Source: www.retaildetail.eu

Asda test een nieuw bezorgsysteem uit voor wanneer klanten niet thuis zijn. De boodschappen worden geleverd in speciaal daartoe ontwikkelde bewaarboxen, die zich bevinden aan de buitenzijde van de woningen.

 

Containers

Met de test bereidt Asda zich voor een op wereld na corona, waarin klanten opnieuw veel minder thuis zullen zijn om de boodschappen in ontvangst te nemen. De op twee na grootse supermarktketen van het Verenigd Koninkrijk experimenteert in het hele land met geïsoleerde containers, waarin gekoeld en bevroren voedsel tot vier uur lang kan worden bewaard. De bezorgers kunnen de beveiligde metalen containers openen met een eenmalige toegangscode, meldt The Guardian.

 

Door de coronacrisis is de markt voor online boodschappen in het Verenigd Koninkrijk zowat verdubbeld. Ongeveer 14% van de dagelijkse inkopen werd vorig jaar via het internet besteld. Volgens marktonderzoeksbureau Kantar is het aantal mensen dat online boodschappen doet intussen wel al twee maanden op rij gedaald.

 

Asda heeft zijn online capaciteit het voorbije jaar met 90% verhoogd tot 850.000 slots per week. De retailer hoopt tegen eind 2021 één miljoen bestellingen per week te kunnen afhandelen, waarbij initiatieven zoals de beveiligde boxen het bedrijf moeten helpen om online shoppers aan zich te binden nu meer Britten weer buitenshuis aan het werk gaan.

 

Zoals Walmart 

Het bezorgconcept van Asda is niet nieuw. Begin dit jaar lanceerde voormalig eigenaar Walmart in Bentonville een soortgelijk proefproject, waarbij voedingswaren worden geleverd in een smart box van HomeValet. Het Amerikaaanse  supermarktconcern bereikte onlangs een akkoord over de verkoop van zijn Britse dochter voor een bedrag van 6,8 miljard pond (7,9 miljard euro).

 

Share