Beter Bed verkoopt Zweedse dochter Sängjätten

Beter Bed Holding verkoopt zijn Zweedse activiteiten, gekend onder de naam Sängjätten, aan de Lars Larsen Group, die ook eigenaar is van Jysk. De slaapspecialist wil zich meer concentreren op de Benelux en vereenvoudigt ook zijn managementstructuur.

 

Focus op Benelux

Sängjätten telt zestien vestigingen en boekte vorig jaar een omzet van 14,6 miljoen euro. Alle winkels en het personeel worden overgenomen door Lars Larsen Group. Dat concern is eigendom van de familie Brunsborg, die familiebanden heeft met Jysk-oprichter Lars Larsen. De groep bezit bedrijven in diverse sectoren, waaronder meubelen, golfwagens, restaurants en hotels, en is ook een actieve belegger in aandelen, fondsen en vastgoed. Bedoeling is om de deal tegen eind juni af te ronden. Financiële details zijn niet bekendgemaakt.

 

De desinvestering past in de nieuwe strategie van Beter Bed, om zich volop te profileren als een “Benelux-speler met een wereldwijde groothandelsdivisie.” Ook de managementstructuur wordt in lijn gebracht met die nieuwe organisatie: er komen minder lagen waarbij de statutaire directeuren (CEO en CFO) samen met de directeuren van het huidige Benelux- en DBC-managementteam één groepsdirectieteam zullen vormen. Daardoor verdwijnen de huidige divisiemanagementteams. Ook Ronald Voogt, momenteel algemeen directeur Benelux, zal de slaapspecialist per 30 juni verlaten.

 

“Wij geloven dat deze nieuwe managementstructuur ons in staat zal stellen onze strategische focus te vergroten, synergieën binnen de business units te creëren, overheadkosten te verlagen en het besluitvormingsproces te versnellen”, aldus CEO John Kruijssen.

 

Source: www.retaildetail.eu

Share