Brouwerij En Stoemelings verlost van onbetaalde facturen dankzij Recovr

(publireportage) Je begint met veel passie een brouwerij, en vervolgens klopt de harde realiteit aan de deur: de facturen moeten betaald. Wat dan? “Met Recovr halveer je de betalingstermijn en besteed je vier keer minder tijd aan de follow-up van facturen.” Bij En Stoemelings kunnen ze ervan meespreken.

 

Kaap van één miljoen

Met speciaalbieren als Curieuse Neus, Tanteke, Hoppy Madame of Papy van de Pils bouwt brouwerij En Stoemelings al enkele jaren aan een stevige reputatie in Brussel en wijde omgeving. “We leveren vooral aan horecaklanten, maar sinds de coronacrisis ook steeds vaker aan voedingsspeciaalzaken en supermarkten als Carrefour en Delhaize”, vertelt medeoprichter Samuel Languy. “We hebben ook een webshop, maar het aandeel thuisleveringen is wel sterk teruggevallen nu de horeca weer open is.”
 

De zaken gaan goed: de brouwerij hoopt dit jaar een omzet van 750.000 euro te realiseren en volgend jaar de kaap van de één miljoen te overschrijden. “We begonnen met bieren naar onze eigen smaak, nu luisteren we meer naar de markt. We breiden stapsgewijs onze klantenkring uit – ook buiten Brussel – en we reduceren ons assortiment om de rotaties te verhogen en de voorraden af te bouwen. We willen nu eerst de toekomst van het bedrijf veilig stellen.”

 

Geen zorgen meer

Dat vergt enige financiële planning. Want je kan als jong bedrijf dan wel heerlijke en originele bieren op de markt brengen, het belang van een goed cashflowmanagement valt niet te onderschatten: voor je het weet kom je in de problemen door facturen die te laat of helemaal niet worden betaald. “Je leert al gauw dat sympathiek zijn niet rendeert. Aanvankelijk deden we de opvolging in TeamLeader: eerst manueel, daarna met deels geautomatiseerde rappels. Maar ja, een erg leuke job is dat niet…”
 

Op het perfecte moment werd En Stoemelings gecontacteerd door Recovr, een Belgische start-up die ervoor wil zorgen dat KMO’s zich geen zorgen meer hoeven te maken over onbetaalde facturen en cashflow, zodat ze zich kunnen concentreren op wat voor hen het belangrijkst is. “Wij maken het mogelijk om de gemiddelde betalingstermijnen door twee te delen en de tijd die je besteedt aan de follow-up en de inning van facturen zelfs door vier”, zegt Diego De Bruyne, die Head of Business Development is.

 

Gebruiksvriendelijk platform

Recovr is een heel gebruiksvriendelijk platform dat de opvolging van facturen sterk vereenvoudigt: het systeem punt automatisch betaalde facturen af en automatiseert ook de aanmaningsprocedures voor niet-betaalde facturen. Je kan je eigen herinneringsplannen maken, ze personaliseren (met een beeld, logo, handtekening, HTML-code…) en aanpassen zoals je wil. Je kan het bovendien vlot synchroniseren met veelgebruikte boekhoud- en factureringssoftware als TeamLeader, Exact of Yuki.
 

Maar Recovr doet nog heel wat meer. Het call center belt je klanten op om ze tot betaling aan te zetten. Als de betaling toch uitblijft, volgt een ingebrekestelling per aangetekend schrijven. Daarna volgen juridische stappen: een aanmaning tot betaling door een advocaat, en uiteindelijk een gerechtsdeurwaarder: met één eenvoudige klik start je de procedure. “Sinds 2016 is de incassoprocedure immers vereenvoudigd”, weet Diego De Bruyne.

 

Abonnementsformule

Al deze diensten zijn geïntegreerd in het platform en gedekt door een vaste abonnementsprijs, die al start vanaf 82 euro per maand, in functie van het aantal facturen en het aantal juridische dossiers. Dat is exclusief verbruiksgoederen die niet in de pakketten zijn opgenomen en portkosten, er zijn geen verborgen kosten. Bovendien neemt Recovr geen extra commissie. “We hebben veel boekhoudkantoren als klanten, die ons op hun beurt aanraden aan hun klanten, en verder ook bedrijven uit de sectoren voeding en dranken, bouw, transport, marketing, en manuele beroepen zoals loodgieters of elektriciens.” 
 

Voor brouwerij En Stoemelings kwam de oplossing van Recovr in elk geval als geroepen. De winst is dubbel: “Onze cashflow is sterk verbeterd, en tegelijk zijn we verlost van de pijn die de opvolging van de facturen met zich meebrengt.” Zo kunnen de ondernemers zich weer ten volle concentreren op de essentie: de passie voor fris schuimend bier met een Brusselse twist.

 

Heb jij ook genoeg van onbetaalde facturen?  Start jouw gratis proefperiode of maak een afspraak met een van onze experts via de website recovr.eu.

Source: www.retaildetail.eu

Share