Bulkdrogisterij La Ressource breidt uit met webshop en labo’s

De Brusselse verpakkingsvrije drogisterij La Ressource breidt uit: na de opening van een nieuwe shop-in-shop bij biomarkt The Barn, lanceert de formule een eigen webshop. Elk verkooppunt krijgt ook een labo.

 

One-stop-shop in bulkboodschappen

La Ressource staat voor natuurlijke was- en schoonmaakproducten die verpakkingsvrij in bulk worden aangeboden. De Brusselse coöperatieve bood die tot nu toe aan in één eigen winkel en twee shop-in-shops bij de keten van biomarkten The Barn. Het recentste verkooppunt opende de deuren in november in de vestiging van The Barn in Ukkel. La Ressource huurt er een ruimte van 48 vierkante meter.

“La Ressource en The Barn zijn een mooi verhaal van samenwerking, vertrouwen en liefde voor de natuur”, zegt Nastassia Godeaux, medeoprichter van het drogisterijmerk, over de samenwerking. “We zijn een complementair duo: La Ressource heeft een hele leuke filosofie op het vlak van non-food, die helemaal in lijn ligt met wat wij doen”, bevestigt Julien de Brouwer, medeoprichter van The Barn. 

“Voor onze klanten worden we zo een one-stop-shop, waar ze al hun bulkboodschappen op één plek kunnen doen. Die combinatie van experience en convenience is belangrijk, aangezien de retailbeleving aan het versnellen is. Consumenten verwachten snel en efficient te kunnen shoppen”, vervolgt De Brouwer. “Er zijn vandaag geen concrete nieuwe samenwerkingsplannen, maar als we ruimte over hebben in een pand, geven we zeker een kans aan La Ressource als partner. Zo spelen we ook in op de groeiende marktplaatstrend.”

 

Zelf verzorgingsproducten maken

Van haar kant breidt La Ressource nu ook uit met een webshop, waar een deel van het assortiment te koop is. Met het oog op de feestdagen komen er vooral geschenkideeën en artikelen van lokale ambachtslieden en ontwerpers aan bod. Voortaan kunnen klanten in elk fysiek verkooppunt bovendien zelf aan de slag: wie dat wil, kan een tijdslot van een halfuur reserveren om in één van de labo’s hun eigen deodorant, waspoeder of dagcrème samen te stellen.

“Het oude model van ongebreidelde consumptie zonder veel gewetensbezwaren heeft zijn grenzen bereikt,” ziet medeoprichter Alexandre Plaideau. “Wij voelen een nieuw model opkomen, met mensen die weigeren verpakkingen en synthetische producten te gebruiken en producten van de andere kant van de planeet te kopen.”

Source: www.retaildetail.eu

Share