Colruyt start bouw eigen mosselkwekerij

In samenwerking met enkele Belgische partners vat Colruyt Group nog deze zomer de voorbereidende werken aan voor de bouw van een zeeboerderij.

 

Partners

Eind vorig jaar verkreeg Colruyt Group de nodige vergunningen om Belgische mosselen te kweken in de Westdiepzone, gelegen op zo’n 5 kilometer voor de kust van Nieuwpoort en Koksijde. Op termijn wil de retailer er ook oesters en zeewier kweken.

 

Het voorbij half jaar ging Colruyt op zoek naar (Belgische) partners om het project te kunnen realiseren. Dat leidde tot samenwerkingen met onder meer adviseringsbureau Vinçotte, koordenbedrijf Exsil en baggeraar Deme.

 

Website

Voor de maritieme werken viel de keuze op GEOxyz, een West-Vlaams bedrijf gespecialiseerd in onderwaterdata, en dat in juni reeds een bodemonderzoek uitvoerde in de Westdiepzone. GEOxyz zal ook de plaatsing en het onderhoud van de longline installaties waarop de mosselen gekweekt zullen worden voor zijn rekening nemen. De voortgang van de werken kan via de website https://seafarm.colruytgroup.com/ gevolgd worden.

 

Na de zomer wil Colruyt Goup starten met de eerste mossellijnen. Als alles volgens plan verloopt, zullen de eerste zelfgekweekte Belgische mosselen in de zomer van 2023 bij de retailer in de winkels liggen.

 

Source: www.retaildetail.eu

Share