Dirk Van den Berghe (ex-Delhaize, Walmart) naar Colruyt Group

In de marge van de aandeelhoudersvergadering woensdag kondigde Colruyt Group een toptransfer aan: voormalig Delhaize– en Walmart-topman Dirk Van den Berghe wordt bestuurder. Heeft Jef Colruyt z’n opvolger beet?

 

Absolute topper

Woensdag werd Dirk Van den Berghe verkozen als bestuurder bij Colruyt Group. Daarmee keert een oude bekende terug naar de Belgische retailsector. Van den Berghe was CEO van Delhaize, tot hij in 2014 plots opstapte om CEO te worden van Walmart Canada. Daar maakte hij indruk, en twee jaar later werd hij benoemd tot regionale voorzitter van Walmart Asia en tot topman van Walmart China. Daar beleefde hij de disruptie in de retailwereld vanop de eerste rij. Hij vervulde ook bestuursfuncties bij onlinespelers Flipkart en JD.com, de grote rivaal van Alibaba.
 

In februari werd bekend dat de topmanager Walmart zou verlaten om terug te keren naar Europa en meer tijd door te brengen met zijn familie. Maar die vakantie zou wel eens van korte duur kunnen zijn: “Dirk Van den Berghe is een absolute topper. Die komt niet naar Colruyt om er tweede viool te spelen”, denkt retailexpert Jorg Snoeck. “Bovendien zijn er zeker gelijkenissen tussen het model van Walmart en dat van Colruyt. Ik denk dat Jef Colruyt z’n opvolger gevonden heeft.”

 

Source: www.retaildetail.eu

Share