Leonardo DiCaprio Investeert in kweekvlees

Leonardo DiCaprio investeert in Aleph Farms en Mosa Meat, twee innovators op het gebied van gecultiveerd vlees. De werelderoemde acteur wordt tevens adviseur.

 

Alternatief

Beide bedrijven hebben al bewezen dat ze rundvlees rechtstreeks uit dierlijke cellen kunnen produceren. Mosa Meat presenteerde zijn eerste gekweekte hamburger in 2013 en vijf jaar later onthulde Aleph Farms zijn eerste gecultiveerde steak.

 

“Mosa Meat en Aleph Farms bieden nieuwe manieren om aan de wereldwijde vraag naar rundvlees te voldoen en tegelijkertijd enkele van de meest urgente problemen van de huidige industriële rundvleesproductie op te lossen. Ik ben erg blij om ze als adviseur en investeerder te ondersteunen, terwijl ze zich voorbereiden om gekweekt rundvlees bij de consument te introduceren”, zegt DiCaprio in een persbericht.

 

Voordelen

De voordelen van kweekvlees ten opzichte van conventioneel vlees zijn legio, vooral op vlak van milieu, klimaat en dierenwelzijn. Bovendien zal het gebruik van antibiotica overbodig worden en vermindert het risico op allerlei bacteriële infecties aanzienlijk.

 

Voor DiCaprio is het niet de eerste investering in alternatieven voor traditioneel vlees. Enkele jaren geleden stapte hij ook al in Beyond Meat, producent van plantaardige vleesvervangers.

 

Source: www.retaildetail.eu

Share