Nederlandse ondernemers openen eerste Belgische Jumbo in franchise

Jumbo wil vaart maken in België met franchisewinkels. De eerste opent later dit jaar in Bree: hij zal worden uitgebaat door de Nederlandse ondernemers Ralf Jansen en René Puts.

 

Grenswinkel

De Nederlandse supermarktketen Jumbo gaat met franchising van start in België om de expansie te versnellen. De keten wil 100 winkels eind 2025. Momenteel staat de teller op 11, tegen eind dit jaar mikt de retailer op 18 à 20 vestigingen. De eerste drie franchisecontracten zijn intussen getekend, meldde financieel directeur Ton van Veen eerder deze week.
 

Intussen is bekend wie de eerste Belgische franchisewinkel van Jumbo in België zal uitbaten: het gaat om de Nederlandse ondernemers Ralf Jansen en René Puts, die al Jumbo-supermarkten runnen in Kerkrade en in Stramproy, op de Belgisch-Nederlandse grens. Zij nemen later dit jaar de leiding over een 1500 vierkante meter grote Jumbo in het Limburgse Bree.
 

“Met onze winkel in Stramproy zijn we voor veel Belgische klanten al een bekende naam en we hopen daarmee in Bree net zo’n groot succes te kunnen maken. Op dit moment zijn we al heel erg druk met het werven van personeel voor de winkel, het selecteren van lokale en regionale leveranciers en is het bouwproces ook al in volle gang”, vertellen ze aan Distrifood.

Source: www.retaildetail.eu

Share