Puratos-manager wordt nieuwe CEO Ter Beke

Piet Sanders, die de voorbije zeventien jaar diverse functies leidinggevende vervulde bij Puratos, volgt in oktober Francis Kint op als nieuwe topman van Ter Beke.

 

“Perfect match”

Kint kondigde begin dit jaar zijn afscheid aan bij het beursgenoteerde voedingsbedrijf. Door de coronacrisis moest Ter Beke vorig jaar voor het eerst in twee decennia een verlies slikken.

 

De nieuwe topman werkte eerder onder meer bij Amylum Group en Reynaers Aluminium, maar de afgelopen zeventien jaar was hij aan de slag bij Puratos, dat grondstoffen produceert voor bakkers, patissiers en chocolatiers. Sanders was er sinds 2014 lid van het uitvoerend comité en vervulde het voorbije jaar de rol van verkoopdirecteur, schrijft De Tijd.

 

Volgens voorzitter Dirk Goeminne is Sanders de geschikte kandidaat om de groeistrategie van Ter Beke mee vorm te geven en verder uit te voeren. “Zijn jarenlange ervaring in de voedingssector op het hoogste niveau, zijn internationale kennis van de markten waarin Ter Beke actief is en zijn strategie- en visiegedreven aanpak zorgen voor een perfect match”, luidt het in een persbericht.

Source: www.retaildetail.eu

Share