Ter Beke en Hilton Food Group willen een stuk van Imperial Meat Products

Vleeswarenproducent Imperial Meat Products, bekend van merken als Aoste, Marcassou en Stegeman, staat in de etalage. Het Belgische Ter Beke en het Britse Hilton tonen concrete interesse.

 

Twee kandidaten

De Spaanse groep Campofrio wil zijn vleeswarenactiviteiten in de Benelux afstoten, waaronder Imperial Meat Products dat met vijf Belgische sites goed is voor een omzet van 230 miljoen euro. Het bedrijf commercialiseert de merken Aoste en Marcassou (Ardense specialiteiten), maar ook het Nederlandse Stegeman (dat een fabriek heeft in Overijssel) behoort tot de groep.

 

De interesse in de vleeswarenbranche is groot, meldt De Tijd. Eén van de kandidaat-overnemers is Ter Beke: dat heeft intussen aan de krant bevestigd dat er gesprekken lopen. Aoste en Marcassou zouden een mooie aanvulling zijn op het vleeswarenaanbod van de beursgenoteerde fabrikant, klinkt het. Ook de Britse Hilton Food Group – een belangrijke leverancier van Delhaize en Albert Heijn – zou belangstelling tonen.

 

Opsplitsing?

Mogelijk wordt Imperial Meat Products opgesplitst en in stukken verkocht. Ter Beke zou dan de salami-, ham- en paté-activiteiten overnemen, en ook de Ardense fabriek Champlon Salaisons, die Marcassou produceert. Het bedrijf praat naar eigen zeggen ook met Stegeman. Hilton Food zou in dat scenario gevogelteproducent Cornby en versnijder Amando kopen.

 

Wat er met Aoste moet gebeuren is minder duidelijk: dat is namelijk een internationaal merk dat wordt gebruikt voor heel uiteenlopende producttypes – van gedroogde ham tot vegetarisch broodbeleg – en dat ook in andere Europese landen op de markt is.

Source: www.retaildetail.eu

Share