Ter Beke koopt Aoste en Marcassou

(update) De Belgische vleeswarenproducent Ter Beke heeft zijn sectorgenoot Imperial Meat Products overgenomen. Het versloeg in de strijd om de producent van merken als Aoste, Marcassou en Stegeman het Britse Hilton.

 

Twee kandidaten

De Spaanse groep Campofrio heeft dus al snel een koper gevonden voor zijn vleeswarenactiviteiten in de Benelux. Imperial Meat Products, met vijf Belgische sites goed voor een omzet van 230 miljoen euro, commercialiseert de merken Aoste en Marcassou (Ardense specialiteiten). In Nederland omvat IMP ook Stegeman (dat een fabriek heeft in Overijssel).

 

Gisteren pas berichtte De Tijd pas de groep te koop stond en dat die interesse genoot van Ter Beke, dat meteen aan de krant bevestigde dat er gesprekken lopen. Aoste en Marcassou zouden een mooie aanvulling zijn op het vleeswarenaanbod van de beursgenoteerde fabrikant, klinkt het. Ook de Britse Hilton Food Group – een belangrijke leverancier van Delhaize en Albert Heijn – zou belangstelling tonen, maar die trok dus aan het kortste eind.

 

Even was er ook sprake van een opsplitsing, waarbij Imperial Meat Products in stukken verkocht zou worden. Ter Beke zou dan de salami-, ham- en paté-activiteiten overnemen, en ook de Ardense fabriek Champlon Salaisons, die Marcassou produceert. Hilton Food zou in dat scenario gevogelteproducent Cornby en versnijder Amando kopen, maar zo ver kwam het dus niet.

Source: www.retaildetail.eu

Share