Toch geen staking bij Lidl na ultiem akkoord

Source: www.retaildetail.eu

De socialistische vakbond zal zaterdag dan toch geen acties voeren bij supermarktketen Lidl. De werknemersorganisatie is uiteindelijk tot een akkoord gekomen met de directie.

 

Bijkomende maatregel

Afgelopen woensdag leidde een vergadering tussen directie en vakbonden bij Lidl niet tot voldoende structurele oplossingen voor de werkdruk en de coronamaatregelen. Daarop kondigde de socialistische vakbond BBTK/Setca een dag van nationale staking aan bij de supermarktketen op zaterdag 8 mei. Een oproep die wel door de liberale maar niet door de christelijke vakbond werd gevolgd.  
 

Vrijdagmiddag kwam het dan toch nog tot een akkoord tussen de partijen. De retailer zal in elk filiaal 28 uren extra mankracht op de planning zetten. Die toegeving komt bovenop eerder afgesproken maatregelen om de werkdruk te verlichten, zoals het inzetten van een ‘vliegende ploeg’ voor winkels die met een hoog ziekte- en/of quarantainecijfer kampen, en het voorzien van stewards op drukke dagen. Op 9 juni plegen directie en vakbonden verder overleg.

Share