Veroorzaakt komst Jumbo supermarktoorlog in Balen?

Source: www.retaildetail.eu

In Balen dreigt een supermarktoorlog nu zowel Jumbo als Delhaize er een nieuwe winkel zullen bouwen. Bovendien verhuist Lidl zijn bestaande vestiging naar het centrum.

 

“Geen verkeersproblemen”

Jumbo begint over twee weken met de werkzaamheden voor een nieuwe winkel aan de Vaartstraat in Balen, meldt GVA. Intussen is Delhaize al gestart met de bouw van een nieuwe winkel aan de andere kant van het dorpsplein, waar ook reeds een Carrefour Market gevestigd is. Lidl tenslotte verhuist binnenkort zijn bestaande filiaal van de Steenweg op Leopoldsburg naar het centrum van de Antwerpse gemeente. Het belooft er dus erg druk te worden, want even verderop is ook Aldi actief.

 

Volgens schepen van Ruimtelijke Ordening Bert Kenis zou de nieuwe Jumbo de op een na kleinste supermarkt van Balen worden. Er zullen 40 tot 50 mensen aan de slag kunnen.

 

Het gemeentebestuur liet een uitgebreide mobiliteitstudie uitvoeren en verwacht geen grote verkeersproblemen. Wel worden er speciale maatregelen genomen met het oog op de veiligheid van zwakke weggebruikers langs de parkings van de winkels.

Share