Zalando krijgt eerste COO en nieuwe CFO

Modeplatform Zalando hertekent de Raad van Bestuur: voor het eerst wordt een Chief Operating Officer aangesteld. Er komt ook een nieuwe financieel directeur.

 

Eigen logistiek en kredietsysteem

Vanaf 1 maart 2022 ziet de directieraad van Zalando er anders uit. De Duitse modemarktplaats creëert de rol van Chief Operating Officer, een nieuwe functie die nodig zou zijn voor de verdere van het bedrijf. De titel gaat naar David Schröder, die al sinds 2010 bij Zalando werkt en sinds 2019 deel uitmaakt van de Raad van Bestuur.

Wat Schröder moet gaan doen? De taken maken meteen enkele van Zalando’s grootste prioriteiten duidelijk. Zo wil het platform zijn Europese logistieke netwerk gaan vergroten, het eigen kredietsysteem ‘Buy Now Pay Later’ verder ontwikkelen en nog meer inzetten op de rechtstreekse verkoop door partners. Zalando wil dat merken en partners “via een verscheidenheid aan kanalen” direct aan de consument kunnen verkopen. Het gaat dus wellicht om een nog verdere integratie van onlineverkoop met fysieke winkels, al maken ook nieuwe onlinekanalen zoals sociale media en het metaversum snel opgang.

In maart treedt ook Sandra Dembeck in dienst als CFO. Zij komt over van het foodservicebedrijf Compass Group, waar ze Corporate Finance Director was. Dembeck moet mee de ambitie gaan waarmaken om in 2025 meer dan 30 miljard euro in verkoopvolume (dus alle omzet, ook van partners) te realiseren.
 

Source: www.retaildetail.eu

Share