Cora-topman verhuist naar Medi-Market | RetailDetail

Source: www.retaildetail.eu

De keten van parafarmacieën Medi-Market krijgt een nieuwe CEO: oprichter Yvan Verougstraete, die in zijn pioniersrol de controverse nooit schuwde, geeft de fakkel door aan Cédric Antoine. Antoine is momenteel uitvoerend algemeen directeur bij Cora Belux.

 

Tijd voor een frisse blik

Yvan Verougstraete, de CEO en oprichter van de veelbesproken keten Medi-Market, zet een stap opzij. Hij blijft wel bestuurslid bij zijn geesteskind, dat als eerste parafarmacie-formule in België meteen met veel kritiek af te rekenen kreeg uit apothekershoek. De ondernemer ging het conflict daarbij nooit uit de weg, maar belooft zijn opvolger nu volledige vrijheid te geven, aldus L’Echo.

“Ieder van ons heeft zijn sterke en zwakkere punten. Eenmaal je het beste van jezelf gegeven hebt, lijkt het me opportuun om de fakkel door te geven aan iemand anders, die er een andere aanpak op nahoudt, andere gebreken heeft, maar vooral andere troeven kan uitspelen. Een frisse blik zal onze groep sterken en ten goede komen”, zegt Yvan Verougstraete in een persverklaring. De keuze is daarbij gevallen op iemand met een “creatieve geest met sterke troeven op menselijk vlak”.

Die opvolger is vanaf 1 juni Cédric Antoine, die momenteel nog uitvoerend algemeen directeur is bij Cora België en Luxemburg. De 42-jarige Waal vormt er nu een tandem met Olivier Haller, maar was in totaal 18 jaar actief bij moederholding Louis Delhaize Group. Het was bijvoorbeeld Antoine die in 2012 Wink, de eerste onlinesupermarkt van België, oprichtte. Het perscommuniqué van Medi-Market maakt inderdaad gewag van een “passie voor ondernemerschap en nieuwe technologieën”, ook al kwam in 2018 een einde aan Wink wegens nooit succesvol geworden.

 

Inzetten op Italië

“Medi-Market heeft nieuwe ontwikkelingen in gang gezet binnen en buiten België. Mijn taak bestaat erin de expertise die de teams van Medi-Market hebben verworven te consolideren en de bestaande structuur als stevige basis te vrijwaren met het oog op de verdere groei”, zegt Antoine over zijn nieuwe werkgever. 

Voor die verdere groei zet de farmaceutische keten met name op franchisering en op de Italiaanse markt in. Op de Belgische thuismarkt telt Medi-Market vandaag 55 parafarmacieën, 24 apotheken en zeven schoonheidsinstituten. In het buitenland is de keten actief in Luxemburg, Frankrijk en Italië.

Share