Top Brands wordt grootste aandeelhouder Ellis Gourmet Burger

Source: www.retaildetail.eu

Top Brands, masterfranchiser van onder meer Pizza Hut, vergroot zijn participatie in Ellis Gourmet Burger. Het bedrijf neemt de aandelen over van de twee resterende medeoprichters.

 

“Veel groeipotentieel”

Top Brands stapte bijna drie jaar geleden in Ellis Gourmet Burger. Samen met Gimv verwierf het toen een meerderheidsbelang in de trendy hamburgerketen. Medeoprichters Thierry Canetta en Amaury Hendrickx behielden een minderheidsbelang.

 

Top Brands kondigt nu aan dat het de aandelen van Canetta en Hendrickx overneemt, waardoor de onderneming de grootste aandeelhouder van de hamburgerketen wordt. De medeoprichters willen zich vanaf nu toeleggen op nieuwe projecten. Investeringsmaatschappij Gimv behoudt haar bestaande minderheidsparticipatie.

 

“Ondanks de uitdagende situatie waarin de horeca zich vandaag bevindt, zien wij nog heel wat groeipotentieel”, zegt Stef Meulemans, CEO van Top Brands en Ellis Gourmet Burger. “Met de overname van het resterende aandelenpakket versterken we onze positie en bereiden we ons voor op een succesvolle heropstart wanneer de horeca terug definitief open mag. Met Gimv hebben we bovendien een solide compagnon aan boord met een proven trackrecord in de consumer sector.”

 

Ellis Gourmet Burger werd opgericht in 2011. De keten telt 16 vestigingen in België, Nederland en Frankrijk.

 

Share