Eerste locaties bekend: Mere trekt naar Opwijk, Couvin en Flémalle

De Belgische expansie van de Russische prijsvechter Mere wordt concreet: de eerste drie locaties zijn intussen bekend en ook de timing ligt al vast: in september opent de discounter in Opwijk. 

 

Compromisloze low-end retailer

De Russische discounter Mere blijft niet bij de pakken zitten. Pas enkele dagen nadat bekend raakte dat de van oorsprong Siberische lageprijzenketen naar België komt, raken al enkele locaties bekend. De eerste drie winkels van de nieuwkomer zullen vanaf september de deuren openen in de gemeenten Opwijk, Couvin en Flémalle. Dat achterhaalde VTM Nieuws. 
 

Mere is een Russische low-end retailer die een beperkt aantal voedingsreferenties en essentiële producten verkoopt tegen absolute bodemprijzen, vaak uit restpartijen. De keten beweert tot 20% goedkoper te zijn dan Aldi. Nog dit jaar wil Mere tien winkel openen in België. Tegelijk plant de keten ook een forse expansie in andere West-Europese landen: de keten is al twee jaar actief in Duitsland en opende recent ook de eerste Spaanse winkels. Daarnaast staan onder andere Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Italië en Oostenrijk op de planning.
 

De ambities van de Russische keten lijken verrassend, maar wellicht is de timing geen toeval. Discountketens Aldi en Lidl zijn de afgelopen jaren opgeschoven naar het middensegment van de markt. Intussen wordt duidelijk dat er een recessie zit aan te komen na de coronacrisis, en tegelijk stijgen de voedselprijzen. De combinatie van deze elementen vormt mogelijk een ideale voedingsbodem voor een compromisloze prijsvechter.

Source: www.retaildetail.eu

Share