Supermarkten meten de schade op na overstromingsramp

Bijna dertig supermarkten zijn nog steeds gesloten als gevolg van de overstromingen in het oosten van het land. Sommige winkels zijn zo zwaar vernield dat ze moeten worden afgebroken.

 

Reddeloos verloren

Carrefour moest in totaal 27 winkels sluiten door de overstromingen van een week geleden. Intussen zijn nog altijd tien winkels dicht. Sommige zijn zelfs reddeloos verloren en moeten worden afgebroken: dat is onder meer het geval voor de supermarkt in het zwaar getroffen Pepinster. “Onze winkel in Verviers is zwaar getroffen en blijft nog een tijd dicht. Die in Waver gaat eind juli open, die in Trooz in september en die in Tilff blijft nog tot november dicht”, vertelt woordvoerster Aurélie Gerth aan De Tijd.
 

Aldi moest drie winkels sluiten: in Chênée, Halen en Pepinster. Ze zullen pas over enkele weken weer kunnen openen. De Colruyt-supermarkt in Chênée zal maanden dicht blijven omdat de inboedel volledig vernield is. Ook de Spar-winkels in Rochefort en La Roche en Ardenne zijn volledig vernield. Delhaize sloot in totaal 40 winkels maar heeft er intussen al 30 heropend. Twee winkels zullen enkele maanden dicht blijven. Bij Lidl zijn nog slechts twee winkels dicht: in Tilff en Verviers. Ze zullen begin augustus heropenen.
 

Ook de bottelarij van watermerk Chaudfontaine – eigendom van Coca-Cola – werd getroffen en ligt stil voor onbepaalde tijd. Daardoor kunnen de komende weken of maanden mogelijk de voorraden opraken.

 

Source: www.retaildetail.eu

Share