Winkelpark Malinas in laatste rechte lijn

In Mechelen legt Mitiska REIM de laatste hand aan winkelcentrum Malinas. Op 28 oktober gaat het retailpark open met 19 winkels, de eerste Albert Heijn XL van België en een horecazaak van brouwerij Het Anker.

 

Op schema

De werken liggen “perfect op schema” bij Malinas, het nieuwe retailpark van vastgoedinvesteerder Mitiska REIM in Mechelen. Dat zegt investment director Jan Du Bois aan VRT NWS. Momenteel worden de 19 winkels en het restaurant ingericht en de parking afgewerkt, een jaar na de start van de werken. Op 28 oktober is de feestelijke opening voorzien.

 

In het winkelcentrum vinden de voormalige baanwinkels aan het Keerdok een nieuw onderdak. Ook A.S.Adventure verhuist van het Rode Kruisplein in Mechelen – na liefst 24 jaar – naar Malinas. Lokale brouwerij Het Anker neemt er de horecazaak, Maneblusser City, voor zijn rekening. Toch is het vooral Albert Heijn die de aandacht trekt: de supermarktketen opent er de eerste Belgische Albert Heijn XL. De hypermarkt wordt 3.500 vierkante meter groot en zal goed zijn voor 100 jobs.

 

Nieuwe, groene standaard

Mitiska REIM gaat er ondertussen prat op dat Malinas het meest groene en duurzame winkelpark van het land wordt. Een derde van de totale oppervlakte zal groen zijn, met dank aan een open rietveld van 1,2 hectare als buffer voor zowel het regenwater en de naastgelegen N16. Het winkelpark krijgt bovendien een groene achtergevel als brug naar de omliggende boszone, op het dak delen groen en 7.000 zonnepanelen de oppervlakte.

 

Door een derde van de 900 parkeerplaatsen ondergronds te voorzien, is bovengronds ruimte behouden voor wandel- en fietspaden die aansluiten op een nieuwe fiets- en voetgangerstunnel of het jaagpad langs de Dijle. “Of het nu gaat om het versnellen van de energietransitie of om het indijken van het overstromingsgevaar: we willen een pioniersrol opnemen en een nieuwe standaard zetten”, aldus nog Jan Du Bois. Ook de huurders van de winkelpanden moeten een groene huurovereenkomst onderschrijven.

Source: www.retaildetail.eu

Share